nieuws

Aannemers in voor subsidie kleine projecten Limburg

bouwbreed

Een groot aantal vooral kleine bouwondernemingen heeft zich in minder dan een maand tijd bij de provincie Limburg gemeld voor een subsidie voor beperkte bouwprojecten. Tot nog toe zijn zestien aanvragen gehonoreerd voor in totaal van 200.000 euro.

Er liggen inmiddels nog ruim vijftig aanvragen voor afhandeling op de plank. En het worden er dagelijks meer. Met de subsidie wil de provincie kleine bouwbedrijven door de crisis heen helpen.
Voorzitter Elco Brinkman van Bouwend Nederland prijst het initiatief van de provincie om juist de kleinere bouwondernemers financieel te steunen. “Het grote aantal aanvragen bewijst dat een dergelijke steunmaatregel werkt. Laat andere provincies en ook gemeenten dit goede voorbeeld volgen, zou ik zeggen”, aldus Brinkman.
De subsidie kan worden aangevraagd voor kleinere nieuwbouwprojecten van maximaal vier woningen, met een subsidie van 10.000 euro per woning. Ook voor verbouwingen van woningen vanaf 25.000 euro kan bij de provincie subsidie worden aangevraagd. Per bouwonderneming wordt één project gehonoreerd.
In het subsidiepotje van de provincie voor deze projecten zit in totaal 2 miljoen euro. “En op is op”, aldus gedeputeerde Noël Lebens.

Reageer op dit artikel