nieuws

Vaessen-Sprangers bouwt sporthal Hoofddorp

bouwbreed

Een combinatie van Vaessen Algemeen Bouwbedrijf en Bouwbedrijf Sprangers bouwt het Huis van de Sport in Hoofddorp-Zuid.

De gemeente Haarlemmermeer heeft een ontwikkelovereenkomst met beide bedrijven afgesloten voor de bouw van een sporthal, een turncentrum, vier zwembaden en horecavoorzieningen. Met de opdracht is 53 miljoen euro gemoeid.
“Het Huis van de Sport is een geweldige stimulans voor het sportklimaat in de Haarlemmermeer”, zo verklaart wethouder Bezuijnen. Het complex krijgt een oppervlakte van 16.000 vierkante meter en is geschikt voor nationale kampioenschappen. De accommodatie omvat onder meer een sporthal met 1500 tribuneplaatsen, een turncentrum en een wedstrijdbad met 400 tribuneplaatsen. De gemeente zorgt voor de aanleg van 675 parkeerplekken. Het Huis van de Sport krijgt een duurzaam karakter. Naast een epc-norm van 0,7, moet minimaal 10 procent van de energie duurzaam worden opgewekt. De gemeente doet nog onderzoek naar een andere, meer energiezuinige verwarming van het zwembadwater.
Vaessen-Sprangers heeft de economisch meest voordelige inschrijving gedaan, zo meldt de gemeente. De overeenkomst vloeit voort uit de aanbesteding midden vorig jaar. Vijf partijen schreven in. Een eerdere aanbesteding leverde indertijd geen acceptabele inschrijvingen op. Komend anderhalf jaar werkt de bouwcombinatie het ontwerp nader uit, waarna de bouw kan beginnen. Oplevering is voorzien begin 2014.

Reageer op dit artikel