nieuws

Prijs van zonnecel jaarlijks 15 procent naar beneden

bouwbreed

Moordende concurrentie zal binnen vijf jaar de helft van de solarbedrijven in Duitsland om zeep helpen. Accountantsbureau Roland Berger verwacht kaalslag door het wegvallen van subsidies en de opkomst van goedkoop aanbod uit het Verre Oosten.

Onderzoekers van Roland Berger schatten dat de prijs van een zonnecel voorlopig elk jaar met 15 procent daalt. Gelijktijdig zal, over geheel de wereld gezien, jaarlijks de vraag naar fotovoltaïsche cellen met 35 procent toenemen. “De steeds scherpere concurrentie zal tot gevolg hebben dat productie overgeheveld wordt naar lagelonenlanden. Met als resultaat: de Duitse producenten zijn door toenemend goedkoop aanbod en hun zwakke aanwezigheid in de grote groeimarkten rechtstreeks in hun bestaan bedreigd”, zegt Torsten Henzelmann.
Hoewel Europa nog de belangrijkste markt voor zonnelcellen is, komen de grootste groeicijfers uit de Verenigde Staten en Azië.

Reageer op dit artikel