nieuws

Gouda pakt verpauperd stationsgebied aan

bouwbreed

Na ambitieuze plannen voor de noordelijke spoorzone in Gouda gaat nu ook de zuidzijde van het stationsgebied op de schop

Ontwikkelaar Multi Vastgoed presenteerde onlangs een plan dat het verpauperde wijkje moet omtoveren in een attractief winkelgebied.
In haar conceptplan pakt Multi Vastgoed de herontwikkeling grondig aan. Het plan voorziet in een binnenstedelijk winkel- en woongebied met 18.000 vierkante meter winkel-vloeroppervlak. De ruimte is grotendeels geschikt voor grote modewinkels waarvoor in de historische binnenstad van Gouda geen ruimte is.
Voorwaarde is dat het huidige busstation aan de zuidzijde wordt verplaatst naar de noordzijde. Daarvoor moet nog wel onderhandeld met NS Poort, dat aan de noordzijde een nieuwe stationshal, bioscoop en horeca wil realiseren.

Plein

Op de plek van het bestaande busstation moet een groot plein komen. Volgens directeur Heino Vink van Multi Vastgoed kan het plan Gouda haar positie als winkelstad van de regio een enorme impuls geven.

Reageer op dit artikel