nieuws

De nieuwe

bouwbreed

Vol goede moed begon hij aan zijn grote nieuwe uitdaging

Hij was directeur geworden van een bedrijf, dat veel omzet, maar relatief weinig rendement kende. De vele omzet bracht veel drukte met zich mee, waardoor menigeen dacht dat het allemaal prima draaide zo. Inzage in de cijfers leerde dat de marges wel heel erg uitgehold waren. Blijkbaar was men daar aan gewend geraakt. Betrokken medewerkers werkten gestaag, veranderingen in hun omgeving waren hen grotendeels ontgaan. Een veel gehoorde kreet was: “zo doen we dat al jaren.”
Natuurlijk was er veel weerstand, de ‘nieuwe’ was immers heel anders. Een jonge gast, met veel drukte. En veel vragen, die lastig te beantwoorden bleken. Men was benieuwd of hij zelf ook iets voor elkaar kon krijgen, per slot kwam hij net kijken. Nou, dat viel niet tegen. Natuurlijk, een grote mond, maar ook klinkende resultaten. Mooie klussen, met nog mooiere marges.
Men voorzag het Waterloo van de nieuwe, toen hij zich over het dossier boog van de vroegere grootste opdrachtgever. Daar deed men al jaren geen zaken meer mee, vanwege een onopgeloste klacht van vijf jaar geleden. Daar hoefde je dus niets meer van te verwachten, meende men. Jeugdige zelfoverschatting, dacht men, toen de nieuwe er mee aan de slag ging.
Onder het motto “spreek de waarheid” ging de nieuwe op bezoek bij de voormalig grootste opdrachtgever. Hij liet hem spuien, en er was heel wat te spuien, bleek. Veel terechte verontwaardiging, niet in het minst vanwege de jarenlange verwaarlozing van de relatie. De nieuwe verbaasde met zijn toezegging het op te gaan lossen. Maar hij hield woord. Dat heeft geld gekost, maar ook opgeleverd. En nu zegt men over hem: “als het er op aan komt, kun je van hem op aan.” Geen slecht imago. Dit komt heel erg goed.

Reageer op dit artikel