nieuws

Nieuwe WhisperPower-generator verbruikt minder brandstof

bouwbreed

WhisperPower zegt met zijn Genverter W-GV 5i een dieselgenerator met omvormer te leveren die minder brandstof verstookt dan vergelijkbare machines.

In de woorden van de leverancier draait de motor van de 5 kilowatt sterke combinatie met een variabele snelheid overeenkomstig de behoefte aan elektriciteit.
WhisperPower gebruikt daarvoor een generator met een permanente magneet. Die is compacter dan conventionele generatoren en biedt volgens de leverancier een hoger rendement. Met deze techniek wordt de motor in de visie van WhisperPower evenwichtiger belast wat brandstof spaart en minder motorlawaai geeft. De combinatie heeft een ingebouwde sinus omvormer/ acculader. De dieselgenerator schakelt bij lage belasting af. De aangesloten apparaten voor 230 volt draaien zonder onderbreking door op de sinusomvormer. Deze biedt een vermogen van 2 kilowatt en een piekvermogen van 4 kilowatt. De elektronica van de sinusomvormer is aangesloten op een al dan niet losse accu van 12,24 of 48 volt. Als de accu tot een bepaald punt ontladen is schakelt de dieselmotor automatisch weer in. De accu kan ook via een externe bron worden geladen.

Reageer op dit artikel