nieuws

Meevaller gemeentehuis Berkelland

bouwbreed

De renovatie en uitbreiding van het gemeentehuis in Borculo valt goedkoper uit dan begroot. De gemeente Berkelland had 16,7 miljoen euro voor het project gereserveerd, maar daar blijft twee miljoen euro van over, blijkt nu na de aanbesteding van het werk.

De gemeente heeft het project gegund aan Olde Rikkert Bouw en Ontwikkeling in Oldenzaal. Wassink uit Winterswijk voert de werktuigbouwkundige installaties uit, Koster E&I uit Wehl tekent voor de installatietechniek.
Volgens projectleider Arjan Dijkmans van de gemeente is het lager uitvallen van de aanbesteding geheel te danken aan de situatie op de markt als gevolg van de crisis. “Het krediet voor de nieuwbouw is twee jaar geleden vastgesteld, net voor het uitbreken van crisis”, verklaart hij. Voor de aanbesteding hebben acht partijen een inschrijving gedaan. “We hebben niet alleen naar de prijs gekeken, maar bijvoorbeeld ook naar bouwplaatsinrichting en de planning”, zegt Dijkmans. ,,Olde Rikkert kwam economisch het meest voordelig uit de bus.”
Werkvoorbereider W. Kemerink van Olde Rikkert noemt het project een leuke uitdaging, maar complex is het volgens hem niet. Het werk op het gemeentehuis gaat tijdens de bouw gewoon door. In november moet het project worden opgeleverd. Dat is een haalbare planning, volgens Kemerink.

Reageer op dit artikel