nieuws

LBN Beton via Dywidag in markt voor tunneldelen

bouwbreed

LBN Betonproducten ziet goede kansen de tunnelmarkt op te gaan

Het productenpalet van de firma uit Drachten breidt aanzienlijk uit vanwege de nieuwe rol als wederverkoper van Dywidag Nievenheim. Directeur Hans Kamminga is in juichstemming over de inlijving van DW-Betonrohre door zijn vaste partner Berding Beton. Dankzij de overname in Duitsland krijgt zijn Friese bedrijf nieuwe mogelijkheden zich op de markten in Nederland en België te profileren. DW-Betonrohre staat bekend als Dywidag Nievenheim en was een gewaardeerd onderdeel van het uiteengevallen grote Duitse concern Walter Bau.
LBN krijgt extra mogelijkheden wat betreft de tunneldelen en tübbings, die achter een boorkop tot een complete verkeerstunnel worden gemonteerd. “De Noord-Zuidlijn is gebouwd met tübbings”, zegt Kamminga. “Dywidag Nievenheim had die klus bijna te pakken.”
Behalve tunneldelen worden in Nievenheim in de mal verharde buizen met diameters van 300 tot 4000 millimeter geproduceerd.

Reageer op dit artikel