nieuws

Ingenieurstak Oranjewoud presteert op stabiel niveau

bouwbreed Premium

Bij Oranjewoud is de winst na belastingen in het eerste kwartal teruggezakt tot 112.000 euro. In de eerste drie maanden van vorig jaar haalde het bedrijf nog een resultaat van 1,6 miljoen uit de markt.

De onderneming van directeur Gerard Sanderink realiseerde in het eerste kwartaal een omzet van 92,4 miljoen euro. Ten opzichte van dezelfde periode van 2009 nam de bedrijvigheid met 5,4 miljoen euro toe. De orderportefeuille steeg van 191,2 naar 213,8 miljoen euro.
Volgens Sanderink heeft de ingenieurstak een prima eerste kwartaal achter de rug. De prestaties liggen op hetzelfde niveau als vorig jaar en dat was gezien de crisis boven verwachting. In Nederland ligt de focus op de sectoren infra, milieu, water en ruimtelijke ontwikkeling. Met de resultaten van het vorig najaar verworven Franse bedrijf Antea en de activiteiten in België is Oranjewoud meer dan tevreden. De verwachting is dat de prestaties van het ingenieursbedrijf in 2010 stabiliseren.

Winterweer

Het detacheringsbedrijf van Oranjewoud maakt moeilijke tijden door. De krimpende economie leidde tot een afslanking van de organisatie.
De kernactiviteit realisaties had veel hinder van het aanhoudende winterweer. Door improductiviteit liepen de kosten op.

Reageer op dit artikel