nieuws

Almere breidt regeling particulier bouwen uit

bouwbreed Premium

Almere heeft besloten de grenzen van de succesvolle regeling ‘IkbouwbetaalbaarinAlmere’ (IbbA) op te hogen. Daardoor kunnen ook mensen met een jaarinkomen tot 45.000 euro hun eigen huis bouwen.

Wethouder Duivesteijn is enthousiast over het besluit. “We hebben in 2006 gekozen het eerste recht op bouwgrond bij de bewoners zelf te leggen. We zijn nu vier jaar verder en het palet met mogelijkheden wordt nog altijd uitgebreid. IbbA Plus is opnieuw een waardevolle aanvulling. Het biedt nog meer mensen de kans hun eigen woning te realiseren.”
Door de uitbreiding van de bestaande IbbA-regeling – een regeling bedoeld om particulier opdrachtgeverschap bereikbaar te maken voor mensen met een inkomen tot modaal – kunnen nu ook mensen met een hoger inkomen gebruikmaken van deze regeling. De inkomensgrens lag op 36.500 euro, nu kunnen mensen met een bruto jaarinkomen van maximaal 45.000 een eigen woning bouwen, waarvan de totale stichtingskosten 240.000 euro bedragen.
Naast het stimuleren van particulier opdrachtgeverschap voor deze inkomensgroep, heeft de uitbreiding van de IbbA-regeling ook tot doel een verdere impuls te geven aan de bouw en kavelverkoop in Almere. “Particulier opdrachtgeverschap vertegenwoordigt een steeds groter deel van onze bouwstroom, zeker nu als gevolg van de crisis veel grootschalige bouwprojecten komen stil te liggen. Door de mogelijkheden voor eigenbouwers verder te verruimen, dragen we tegelijkertijd bij aan een verhoging van de woningbouwproductie”, aldus Duivesteijn.
De IbbA-regeling is een initiatief van de gemeente Almere en Woonstichting De Key, die ervoor zorgt dat mensen met een bruto jaarinkomen tussen de 20.000 en 45.000 euro onder gunstige voorwaarden een eigen huis kunnen bouwen.

Reageer op dit artikel