nieuws

Medemblik schrapt project Vooroever

bouwbreed Premium

De gemeente Medemblik ziet geen kansen meer voor het Vooroeverproject

Het plan om tussen Medemblik en Onderdijk een welnesshotel en woningen te realiseren is volgens het college niet haalbaar. Er is geen exploitant voor het hotel te vinden. En aan nieuwbouwwoningen bestaat evenmin nog behoefte. De overeenkomst met Proper Stok wordt daarom ondanks bezwaar van de kant van de ontwikkelaar opgezegd.
Proper Stok zou de samenwerking met de gemeente graag voortzetten, zo verklaart algemeen directeur Peter van der Gugten. De Rotterdamse ontwikkelaar heeft veel tijd geïnvesteerd in het project. Een kuuroord zou Medemblik ook buiten het toeristische seizoen aantrekkelijker maken. “Het gebied kampt met krimp. Jongeren verlaten het gebied vanwege onvoldoende perspectief op werk. De komst van zo’n hotel zou het stadje minder eenzijdig maken. Niet alleen wij, ook plaatselijke ondernemers zijn die mening toegedaan,” aldus Van der Gugten.
Om het hotel financieel haalbaar te maken, was woningbouw voorzien op het terrein van voetbalvereniging DEK. Ook daarin ziet Proper Stok nog heil; al kampt Medemblik met toenemende leegstand. Aantrekkelijke nieuwbouw kan volgens Van der Gugten juist nieuwe mensen naar het gebied trekken.

Reageer op dit artikel