nieuws

Hogeschool Rotterdam bouwt educatief model

bouwbreed

De Hogeschool Rotterdam bouwt een gebouwmodel op ware grootte in het Innovation Dock, een voormalige bedrijfshal van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij.

De monumentale hal maakt deel uit van de RDM Campus op het terrein van de voormalige scheepswerf. De RDM Campus is een gezamenlijk initiatief van het Albeda College, de Hogeschool Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam. Docenten en studenten van het hoger en middelbaar beroepsonderwijs kunnen het 1:1-gebouwmodel straks gebruiken bij het oefenen met materialen en bouwsystemen. Leveranciers krijgen de kans hun bouwmaterialen en -producten tentoon te stellen. Het model bestaat uit vier schijven die elk een gebouwtype en een bouwmethode voorstellen; achtereenvolgens een woning (hout met zadeldak), kantoor (kalkzandsteen met plat dak), cultuurgebouw (beton met bol dak) en een fabriek (staal met zaagtanddak). In het model komt een koffiehoek voor studenten. Incidenteel kan het als podium dienen voor evenementen.

Reageer op dit artikel