nieuws

EU trekt 35 miljoen uit voor eco-innovatie

bouwbreed

De Europese Commissie roept bedrijven op projecten in te dienen op het gebied van eco-innovatie

In totaal heeft de commissie 35 dit jaar 35 miljpoen beschikbaar.
In het programma Concurrentievermogen en innovatie (PCI) worden fondsen beschikbaar gesteld voor nieuwe projecten onder meer op het gebied van recycling en duurzame bouwproducten. De commissie moedigt daarbij voor het midden- en kleinbedrijf aan voorstellen in te dienen. Daarbij gaat het oook om steun bij de marktpenetratie. Vanaf nu tot 9 september kunnen projecten worden ingediend. De commissie denkt 50 projecten financieel te kunnen steunen. Tot 50 procent van de projectkosten wordt gesubsidieerd. “Deze oproep voor innovatieve projecten is een grote kans voor Europees ondernemerstalent om nieuwe ideeën onder de aandacht te brengen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Het PCI eco-innovatie toont aan dat aandacht voor het milieu uit bedrijfseconomisch oogpunt interessant is, met tal van producten en diensten die bewijzen dat concurrerende groei en milieubescherming hand in hand kunnen gaan”, aldus milieu-commissaris Janez Potonik.
De projecten worden geselecteerd op basis van hun innovatieve aanpak, hun markttoepassingspotentieel en de mate waarin zij bijdragen tot het Europese milieubeleid, vooral op het punt van efficiënt beheer van hulpbronnen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels