nieuws

DIM Vastgoed kruipt uit rode cijfers

bouwbreed

Op het moment dat DIM Vastgoed in handen is gekomen van het Amerikaanse vastgoedbedrijf Equity One, kruipt het bedrijf uit de rode cijfers

Over het eerste kwartaal boekte DIM een nettowinst van 589.000 euro, zo maakte de onderneming bekend.
Het is de eerste periode die met winst wordt afgesloten sinds het derde kwartaal van 2008. In elk daaropvolgend kwartaal moest DIM afschrijven op de waarde van zijn Amerikaanse winkelcentra.
In het eerste kwartaal van 2010 kwam het indirect resultaat, dat vooral de waardeverandering van het vastgoed weergeeft, uit op 793.000 dollar negatief. Het direct resultaat, de winst uit verhuur, bedroeg 1,38 miljoen dollar.
Ongeveer 95,5 procent van de aandelen DIM is in handen van Equity One. De Amerikanen kunnen nog resterende minderheidsaandeelhouders nu met een zogenoemde uitrookprocedure dwingen om hun stukken van de hand te doen. Op hun beurt kunnen minderheidsaandeelhouders nu proberen om via de rechter een hogere prijs af te dwingen dan het openbare bod van Equity One.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels