nieuws

Desso levert grasmatten voor WK-voetbal

bouwbreed Premium

Desso Sport Systems uit Oss, onderdeel van tapijtproducent Desso, mag minstens twee grasmatten voor het WK-voetbal in Zuid-Afrika leveren

Dat maakte het bedrijf gisteren bekend. Een grasmat levert het bedrijf gemiddeld 350.000 euro op. “Afhankelijk van de eisen”, aldus een woordvoerder. “Maar het is voor ons vooral een heel mooi uithangbord, er zullen veel ogen op gericht zijn.”
Het is volgens Desso Sport Systems voor het eerst dat op een wereldkampioenschap voetbal gebruik wordt gemaakt van een grasmat die gedeeltelijk uit kunstgras bestaat. Op het EK in Portugal is het ook gebruikt en op de Olympische Spelen in Griekenland werd er op gevoetbald.
Het gaat om een natuurgrasmat waarin zo’n twintig miljoen kunstgrasvezels worden geïnjecteerd. “De wortels van het gras verstrengelen zich met de vezels zodat de mat vlak blijft.”

Reageer op dit artikel