nieuws

Volkel kan eindelijk weer woonwijk bouwen

bouwbreed

Voor het eerst na bijna twintig jaar gaat de kern Volkel, onderdeel van de gemeente Uden, weer een nieuwe woonwijk bouwen. Dat was lange tijd onmogelijk door de aanwezigheid van de militaire vliegbasis Volkel.

Wethouder Peerenboom reikte eerder deze week de eerste bouwvergunning uit voor het project Volkel-West, dat 59 woningen telt. Eind mei begint de bouw van de eerste woningen. Er zijn er al 55 verkocht.
Hoewel Volkel-West buiten de beperkende geluidszone ligt waar gebouwd kan worden, wilde Volkel wachten met de ontwikkeling tot er perspectief was dat er ook in andere delen van het dorp gebouwd kon worden. Dat lijkt nu het geval.
Volkel wacht al jaren met smart op een nieuw Luchtvaartbesluit Volkel met nieuwe geluidscontouren, die het dorp in staat stellen ook in het gebied Niemeskant aan de noordkant van Volkel te bouwen. Daar wil de gemeente in de toekomst 200 tot 300 woningen bouwen. Met de bebouwing van Niemeskant sluit het nu nog afgelegen Volkel-West straks beter aan op het dorp. Het nieuwe Luchtvaartbesluit werd verschillende keren uitgesteld, maar nu ziet het er echt naar uit dat dat volgende maand genomen wordt door Defensie. Komen er ook nog bezwaarprocedures, dan zou het besluit eind 2011 echt definitief moeten zijn, verwacht Peerenboom.

Reageer op dit artikel