nieuws

UPC-kantoorpand scoort hoog in duurzaamheid

bouwbreed Premium

Het nieuwe UPC-kantoor in Leeuwarden kent een hoge duurzaamheidsgraad. Het ontwerp behaalde de op een na hoogste Breeam-score.

De
gemeente
Leeuwarden
en UPC Nederland
ondertekenden onlangs de contracten voor het nieuwe onderkomen. Het ontwerp van
het Amsterdamse
Architectenbureau Paul de Ruiter
voorziet in een kantoor met een bruto
vloeroppervlak 7800 vierkante meter. Het complex dat plaats zal bieden aan 450
medewerkers, krijgt een scala aan duurzame energiesystemen. Zo wordt de
elektriciteit opgewekt door een 800 vierkante meter PV-cellendak. Het duurzame
karakter uit zich onder meer in het gebruik van regenwater voor het doorspoelen
van toiletten. Daarvoor wordt een 70 kubieke meter groot reservoir aangelegd.
Natuurlijke isolatie vindt plaats door beplanting van een deel van het lage dak.

Reageer op dit artikel