nieuws

Innovatieve ideeën Building Holland Award

bouwbreed

Ecologische gevelbekleding, een geïntegreerde oplossing voor verwarmen, ventileren met hoog rendement en warmwatervoorziening en een fors besparende energiemonitor. Duurzaamheid is troef bij de nominaties voor de Building Holland Award.

Nederlands grootste vakbeurs op het gebied van woningbouw, utiliteitsbouw en openbare ruimte vindt plaats van 13 tot en met donderdag 15 april in Amsterdam RAI. Een onafhankelijke jury nomineerde negen inzendingen voor de Building Holland Award, de tweejaarlijkse erkenning voor de beste innovaties. Daarbij worden drie categorieën onderscheiden.
De kanshebbers in de categorie ‘BouwRAI’ zijn het Bloxa Domus bouwblok (een snel te plaatsen bouwsysteem), een mobiele functionele ruimte van Buko Bouwsystemen en een ecologische gevelbekleding van Daas Baksteen Zeddam.

Urban design

Met een gepatenteerde technologie voor zwaar te belasten composiet draagconstructies behoort FiberCore Europe tot de drie genomineerden in de categorie ‘Urban Design’. Metten Stein+Design dingt hier mee met een bestratingssysteem dat de levensduur verlengt. Yalp is de laatste kanshebber met een interactieve voetbalmuur.
Brink Climate Systems maakt kans met het passiefhuistoestel in de categorie ‘Gebouwtechniek’. Dit is een geïntegreerde oplossing voor duurzaam verwarmen, ventileren met hoog rendement en warmwatervoorziening voor woningen die voldoen aan de passiefhuisnorm. Dit bedrijf moet het opnemen tegen KiesGroenLicht dat een energiemonitor bedacht die het energieverbruik met 15 procent reduceert. Villeroy & Boch ontwikkelde een zuinig wandcloset. Deze verbruikt slechts 3,5 liter water per spoelgang. De winnaars worden op de eerste dag van de vakbeurs bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel