nieuws

Hochtief beheerderluchthaven Bahrein

bouwbreed

Hochtief neemt voor een periode van zes jaar het beheer op zich van de luchthaven in Bahrein

De opdracht levert 85 miljoen euro op. Bahrein is een eilandstaat in de Perzische Golf. Het vliegveld van Bahrein wikkelt jaarlijks het vervoer af van 8 miljoen passagiers. Komende vijf jaar wordt door de bouw van een nieuwe terminal de capaciteit verhoogd tot 14 miljoen reizigers. Investeringen liggen te wachten ter waarde van 3,5 miljard euro.
Hochtief put bij de order uit Bahrein op ervaringen die onder andere opgedaan zijn op de luchthaven van de Griekse hoofdstad Athene. De dochtermaatschappij die het beheer in Bahrein oppakt, wordt ondersteund door Hochtief Airport dat deelnemingen heeft in zes internationale luchthavens.

Reageer op dit artikel