nieuws

Zaanstad breidt steun woningbouw uit

bouwbreed

Zaanstad heeft de Betaal Koopwoningen Zaanstad-constructie uitgebreid om de woningproductie in de gemeente op peil te houden

De BKZ is al jaren een manier om starters aan een eigen huis te helpen. Door een voorschot te nemen op salarisverhoging en waardestijging en doordat ontwikkelaars bij oplevering de stichtingskosten krijgen en later pas de winst, was het mogelijk om een huis van rond de twee ton te kopen voor 130.000 euro.
De uitbreiding van de constructie bestaat uit een korting op de eerste vijf jaar erfpacht en de middeldure woningbouw. Zaanstad bouwt jaarlijks 700 tot 900 woningen per jaar. Zonder de crisis zouden het er dit jaar meer dan 1000 moeten worden, maar de gemeente verwacht nu echter rond de 700 woningen uit te komen.

Reageer op dit artikel