nieuws

Snelle bouw ecologischen aardschokbestendig

bouwbreed Premium

Een groep van Italiaanse ondernemingen heeft in de vorig jaar door aardbevingen getroffen regio Abruzzen een innovatief heropbouwproject gerealiseerd. Het project maakt gebruik van de zogeheten droge stratificatietechnologie waarbij daken en muren zijn vervaardigd met natuurlijke en ecologisch duurzame isolatiematerialen.

Het project met de naam CASE (Complex Anti-seismic Sustainable Ecocompatible) betreft zeven gebouwen met elk 25 appartementen die voldoen aan alle moderne normen voor duurzaam en aardschokbestendig bouwen en ecologisch duurzaam bouwen.
De nieuwbouw werd gerealiseerd met een bouwtechniek die gebruikmaakt van een meerlagige samenvoeging van ecologisch duurzame materialen voor de constructie van de buitenmuren met draagstructuren in staal, hout of prefab. De woningen werden in minder dan drie maanden gerealiseerd.
In de gevel van het gebouw zijn isolatiepanelen (daken en muren) toegepast van natuurlijke en ecologisch duurzame isolatiematerialen. Daarop komt een ademend gemetalliseerd membraan van DuPont (Tyvek Enercor) . Dit beschermt het gebouw tegen externe elementen en verhoogt het wooncomfort.
De natuurlijke en ecologisch duurzame isolatiematerialen van de Italiaanse producent Celenit zijn gecertificeerd door nationale Italiaanse vereniging voor bio-ecologische architectuur.
CogEsi, een groep van ondernemingen die werd opgericht door het Italiaanse bouwconsortium Consorzio esi, sleepte deze opdracht in de wacht na een Europese aanbesteding.

Reageer op dit artikel