nieuws

Recordinvesteringen in Duitse infra

bouwbreed

Het Duitse ministerie van Verkeer, Bouw en Stadsontwikkeling werkt dit jaar met een recordbudget van 26,4 miljard euro. Van het geld vloeit 14,8 miljard naar investeringen ter verbetering van de infrastructuur.

“We willen mobiliteit garanderen, uitbreiden en zo goed mogelijk organiseren”, zegt minister Peter Ramsauer. “Dankzij de conjunctuurpaketten investeren we op een recordniveau in onze infrastructuur. Dat is belangrijk om snel uit de crisis te komen.”
Vanuit het Duitse departement van infra vloeit dit jaar 4,3 miljard euro naar de spoorwegen. Voor de snelwegen bestaat een potje van 5,3 miljard euro. Naar de waterwegen gaat een miljard euro.
Ramsauer maakt van het thema elektromobiliteit een kernpunt van zijn beleid. “We willen dat Duitsland het voortouw neemt. Daarmee geven we een signaal af ten gunste van de hernieuwbare energiesoorten. Alleen zo hebben de nieuwe impulsen ten aanzien van de klimaatpolitiek ook werkelijk zin. Dat is onze visie.”
Ramsauer verwacht dat de in Duitsland te ontwikkelen aanpak van de elektromobiliteit goede exportkansen heeft.
Het succesvolle programma om de CO2-emissie van bestaande gebouwen terug te dringen, zet Ramsauer voort. “De gebouwen vormen een centraal element in onze klimaatpolitiek. De ontstane irritaties wil ik wegnemen. Niemand hoeft zorgen te hebben dat gunstige rentes of middelen van de Bank voor de Wederopbouw verloren gaan.”

Reageer op dit artikel