nieuws

Polyprofiel sluit prima aan bij Börger Seedyk

bouwbreed Premium

Börger Seedyk neemt Polyprofiel over. De gevelbouwer biedt voortaan niet slechts kozijnen van staal en aluminium aan maar ook van kunststof.

“Polyprofiel sluit prachtig aan bij ons bedrijf”, jubelt directeur Rob Lemstra. “We bedienen beide verschillende markten en hebben ook andere opdrachtgevers. Aan kunststof hebben wij tot dusverre eigenlijk nooit iets gedaan. Het bedrijf was nu te koop en wij hadden het geld. Die kans hebben we gepakt.”
Met de overname ontstaat een onderneming van 83 medewerkers verspreid over de vestigingen in Buitenpost, Stadskanaal en Drachten. Lemstra verwacht voor de groep dit jaar een omzet van 20 miljoen euro. De aluminium en stalen kozijnen, deuren en vliesgevels blijven onder de naam Börger Seedijk komen uit Buitenpost en Stadskanaal. Polyprofiel, waarvan de personele sterkte is teruggebracht van 70 naar 28 medewerkers, behoudt eveneens zijn eigen identiteit en produceert vanuit Drachten.
Börger Seedyk ontstond in 2003 uit een fusie van Seedyk Geveltechniek en Metaalbouw Börger. Al snel na de samensmelting viel de beslissing nadrukkelijk de weg in te slaan van groei. Steeds vaker keek de producent uit het Noorden daarom begerig naar de Randstad. “In de driehoek Utrecht – Rotterdam – Amsterdam is het meeste werk te vinden. Van alle Nederlandse bouw vindt 60 procent in het westen plaats. Daar wil je dus wel wat van meepikken”, zegt Lemstra.

Moeilijke markt

De directeur van de groep Börger Seedyk geeft grif toe dat de markten waarin het bedrijf opereert moeilijk zijn. Lemstra spreekt van vechtmarkten. “Börger Seedyk heeft een goedgevulde portefeuille. Is eigenlijk altijd zo geweest. Wel staan de prijzen enorm onder druk. Bij de kunststoffen was al langer een vechtmarkt gaande.”
De verbreding van het pakket dankzij de komst van Polyprofiel biedt volgens Lemstra de groep nieuwe kansen. “Bij gecombineerde projecten van winkels en woningen konden wij vaak slechts een deel van het werk krijgen, vanwege de voorkeur van kunststof bij de woningen. Voortaan zijn we totaalaanbieder.”

Reageer op dit artikel