nieuws

Haagse Grote Marktstraat in 2011 winkelboulevard

bouwbreed Premium

De Grote Marktstraat in Den Haag wordt heringericht tot winkelboulevard

Het college van B en W heeft gisteren het voorlopig ontwerp goedgekeurd. De uitvoering kan in 2011 beginnen. Het ontwerp is van architect Lana du Croq van Architectenbureau Lucas Ellerman van Vugt. Het meest in het oog springend zijn grote kroonluchters met led-lampen, die op drie plekken in de autoloze Grote Marktstraat komen te hangen. De kleur van de verlichting kan veranderen, afhankelijk van de dag, jaargetijde, tijdstip, drukte en evenement. Een nieuw bestratingsprofiel zorgt voor een duidelijker scheiding tussen voetgangers en fietsers. De trams zijn uit de Grote Marktstraat verdwenen rijden en door de onderliggende tramtunnel.

Reageer op dit artikel