nieuws

Bungalowpark Cavelot stap verder

bouwbreed

De ontwikkeling van recreatiepark Cavelot in Cadzand-Bad is weer een stap dichterbij gekomen. Eind februari moet de gemeenteraad het bestemmingsplan formeel vaststellen. Negen van de tien bezwaren van omwonenden, ondernemers en een natuurorganisatie zijn inmiddels ongegrond verklaard.

Het project Cavelot voorziet in de bouw van 450 recreatiebungalows met voorzieningen in een polder, grenzend aan het duingebied aan de zuidkant van Cadzand-Bad, en de aanleg van een openbaar natuurgebied.
Het plan wordt ontwikkeld door Ontwikkelingsmaatschappij Cavelot, een samenwerking tussen Bouwfonds Ontwikkeling en Roompot Recreatie. Rond de zomer begint de verkoop van de woningen.
Gezien de grote belangstelling die er al is, toont L. Jobse van uitvoerend ontwikkelaar Arcus Projectontwikkeling zich optimistisch over de verkoop. Hij verwacht dat na de zomer kan worden begonnen met het bouwrijp maken van het gebied.
In drie tot vier jaar tijd moet het project afgerond worden. De meeste woningen worden verkocht als beleggingsobject aan particulieren en worden dan verhuurd door Roompot. De omvang van het plangebied is 50 hectare. Met de ontwikkeling is een investering gemoeid van ongeveer honderd miljoen euro.

Reageer op dit artikel