nieuws

Boor Noord-Zuidlijn start half maart

bouwbreed

De eerste van de twee boormachines voor de Noord-Zuidlijn wordt op 11 maart ingewijd door een priester

Dan wordt ook de naam van de machine bekendgemaakt. Een paar dagen later begint het boren.
Dat zei directeur Peter Dijk van het Projectbureau Noord-Zuidlijn gisteren tegen de gemeenteraad. De opbouw van de boormachine vindt plaats sinds december. Dat gebeurt in de startschacht voor het Centraal Station. Volgende week donderdag is er in het stadhuis een hoorzitting over de risico’s van het boren van de tunnel van de nieuwe metroverbinding. Gemeenteraadsleden zullen daar dan deskundigen horen. Ook omwonenden zijn daarvoor uitgenodigd. Deze zitting vloeit voort uit een van de aanbevelingen van de enquêtecommissie die onlangs haar rapport publiceerde over het megaproject.

Reageer op dit artikel