nieuws

Vergelijking trillingsmeters

bouwbreed

Ingenieursbureau Cauberg-Huygen en Heitechnisch bureau Brem voeren een vergelijkend onderzoek uit naar vijf veel toegepaste trillingsmeters

Dat moet duidelijk maken of de steeds gebruiksvriendelijker instrumenten wel doen wat ze zeggen. Steeds meer bestekken vereisen tegenwoordig trillingsmetingen.
Vooral bij heiwerk hopen opdrachtgevers zo een vinger aan de pols te houden om schade aan belendingen te voorkomen. De fabrikanten van meetapparatuur springen daar volgens Cauberg-Huygen handig op in. Maar wat er in hun kastjes gebeurt blijft voor de gebruikers vaak een raadsel.
Bij een groot heiwerk in Rotterdam hebben bureau Brem en Cauberg Huygen vijf veelgebruikte trillingsmeters ingezet. Daarbij hebben ze onder andere gekeken naar de manier van bevestiging van de trillingsopnemer.

Reageer op dit artikel