nieuws

Recreatiepark mag woonwijk worden

bouwbreed

Recreatiepark Luttermolen in de gemeente Losser, mag worden getransformeerd tot woonwijk. Dat heeft de Raad van State bepaald.

In Luttermolen staan zo’n 300 recreatiebungalows. Omdat een meerderheid van de bewoners permanent in zijn stulp wil bivakkeren , moet het park een woonwijk worden. Hiertoe heeft de provincie Overijssel het bestemmingsplan Luttermolenveld aangepast. De Stichting Lutte Ons Dorp tekende hiertegen beroep aan bij de Raad van State. De stichting vreest voor toenemend verkeer en verslechtering van de leefomgeving. Ook zou de ecologische hoofdstructuur in het geding komen. Los hiervan kwamen eigenaren van recreatiewoningen in het geweer. De recreatieve woonbestemming van hun pand werd niet gewijzigd in een permanente, omdat ze geen bijdrage willen betalen aan de projectontwikkelaar. Deze zou het geld nodig hebben om voorzieningen te kunnen aanleggen. De ontwikkelaar zelf stapte naar de Raad omdat hij van de provincie geen toestemming kreeg twintig woningen op te nemen in de geluidswal van De Lutte. De hoogste bestuursrechter oordeelde dat het recreatiepark een woonwijk mag worden. Verder vond de Raad dat niet was aangetoond dat de bouw van woningen in de geluidswal noodzakelijk was. De Raad stelde ook de bungaloweigenaren in het gelijk.

Reageer op dit artikel