nieuws

Geld voor knelpunten op arbeidsmarkt

bouwbreed Premium

De provincie Zuid-Holland subsidieert voor ruim 1,5 miljoen projecten die knelpunten op de arbeidsmarkt oplossen. Met bijdragen van bedrijfsleven en onderwijs is er bijna 5,4 miljoen voor beschikbaar.

In totaal profiteren tien projecten in de regio’s Rijn Gouwe, Haaglanden en Rijnmond van het geld. Het gaat onder meer om diverse beroepen in de metaalbewerking, scheepsbouw, bagger en offshore in het cluster Water- en Deltatechnologie. “In de projecten van dit jaar is veel aandacht voor het cluster Water- en Deltatechnologie. Met de subsidies willen we de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven verbeteren. Het is goed om te zien dat werkgevers en onderwijs samen met ons deze knelpunten oppakken”, zegt gedeputeerde Asje van Dijk. De provincie pakt de arbeidsmarktknelpunten aan door ondersteuning van projecten die werken en leren combineren, de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven bevorderen en de doorstroming binnen het onderwijs en de beroepskolom stimuleren. Een van de projecten die subsidie krijgen is het Deltaplan Metaal Elektro en Installatie 2010 van de Kennisinfrastructuur Mainport Rotterdam. Naast de provinciale projecten gaat er ook geld naar het project Profielwerkstukkentraject Ikonderzoekwater.nl van DHV in Amersfoort.

Reageer op dit artikel