nieuws

Funderingsbedrijf voor de rechter

bouwbreed

Funderingsbedrijf Sterk en twee van zijn werknemers moeten volgende week dinsdag voor de rechtbank in Amsterdam verschijnen wegens een dodelijk ongeval in de hoofdstad in december 2007


Tijdens werkzaamheden aan de nieuwe metroverbinding Noord-Zuidlijn viel een damwandplaat op een voorbijrijdende auto. De bestuurder, een 33-jarige man uit Zaandam, kwam hierdoor om.
Dat heeft het Openbaar Ministerie gisteren laten weten. Het ongeval gebeurde aan de Nieuwe Leeuwarderweg in Amsterdam-Noord. Tijdens het hijsen van de platen met een hijskraan raakte er eentje los en viel naar beneden.
Volgens justitie hebben de twee mannen, 25 en 44 jaar oud, de damwandplaat onzorgvuldig in de strop van de hijskraan vastgemaakt. De Arbeidsinspectie concludeerde eerder al onder meer dat de werklieden bij het tillen van de platen niet de verplichte twee, maar slechts één ketting hadden gebruikt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels