nieuws

Onderhandelingen cao schilders worden zwaar

bouwbreed

De onderhandelingen over de schilders-cao zullen pittig worden. Dat verwacht onderhandelaar Mieke van Veldhuizen van FNV Bouw. De bond heeft als belangrijkste punten een looneis van 3,5 procent, afschaffen van wachtdagen bij ziekte en meer zeggenschap over de werktijden neergelegd bij de werkgevers. “Duidelijk is nu al dat we fors van mening verschillen over de […]

De onderhandelingen over de schilders-cao zullen pittig worden. Dat verwacht onderhandelaar Mieke van Veldhuizen van FNV Bouw. De bond heeft als belangrijkste punten een looneis van 3,5 procent, afschaffen van wachtdagen bij ziekte en meer zeggenschap over de werktijden neergelegd bij de werkgevers.
“Duidelijk is nu al dat we fors van mening verschillen over de hoofdpunten van de nieuw af te sluiten cao. Vanwege de huidige economische crisis zijn werkgevers van mening dat er geen ruimte is voor loonstijgingen. Verder willen werkgevers het vakantiefonds opheffen waardoor de vakantiebon vervalt. Uit een enquête onder onze leden blijkt dat 80 procent de vakantiebon juist wil behouden. Zo komen we er niet uit”, aldus Van Veldhuizen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels