nieuws

Steenfabriek De Waalwaard sluit

bouwbreed

CRH sluit zijn ambachtelijke steenfabriek De Waalwaard in Dodewaard

Het Ierse concern blijft nog met zes steenfabrieken in Nederland actief. De onmiddellijke sluiting van De Waalwaard is volgens de directie van CRH Clay Solutions een direct gevolg van de crisis, waardoor de productie economisch gezien niet meer rendabel is. De vraag laat sterk te wensen over terwijl de fabriek hoge kosten maakt door een relatief hoog energiegebruik. De productie was al tijdelijk stilgelegd. Het uit de markt nemen van De Waalwaard kost 18 medewerkers hun baan. CRH exploiteert in Nederland nog zes steenfabrieken: in Beek (L), Nuth, Wessem, Buggenum, Kessel en Tolkamer. De sluiting van De Waalwaard draagt volgens de directie van CRH Clay Solutions bij aan de vermindering van de overcapaciteit in de Nederlandse baksteenindustrie.

Reageer op dit artikel