nieuws

Rijksoverheid opent één adres voor e-facturen

bouwbreed

De rijksoverheid krijgt een brievenbus voor elektronisch factureren

Zo wordt het voor ondernemers makkelijker om elektronisch zaken te doen met het Rijk en het scheelt in de administratieve lasten, denkt staatssecretaris Heemskerk (economische zaken). De elektronische brievenbus wordt een soort centraal meldpunt waar de rekeningen van ondernemers binnenkomen. Heemskerk spreekt van een e-factuurpoort, waarop als eerste in januari UWV-Werkbedrijf zich aansluit. Daarna volgen het ministerie van Verkeer en Waterstaat, de gemeente Zoetermeer, het RIVM, Rijksdienst voor het wegverkeer en de ministeries van Landbouw en Economische Zaken. De overheid streeft ernaar om in 2010 10 procent van de facturen elektronisch af te handelen. In 2014 moet dat 80 procent zijn.

Reageer op dit artikel