nieuws

Plannen studenten voor klimaatneutrale woonwijk

bouwbreed Premium

Met de juiste maatregelen kunnen bestaande woonwijken energieneutraal worden

‘Netwerkorganisatie voor een duurzame wereld’ Creative City Lab laat daar vandaag tien voorbeelden van zien. Dat gebeurt vanaf 12.00 uur in Felix Merites in Amsterdam. De plannen zijn gemaakt door 25 studenten die in de afgelopen vijf maanden onderzoek deden naar klimaatneutrale woonwijken. “Eén van de plannen is de bouw van een atrium voor flats in de Amsterdamse Westerparkbuurt”, zegt Martine Willekens van Creative City Lab. Deze constructie moet de energiebehoefte van deze jarenvijftigflats helpen beteugelen. Met dat doel wordt ook het plan voor een renovatiebus gepresenteerd. Willekens: “De medewerkers van deze bus bepalen onder meer welke maatregelen een wijk klimaatneutraler maken.” De bijbehorende opdrachten worden gebundeld, zodat de totale investering relatief beperkt blijft. Een ander plan moet investeren in woninggebonden zonnepanelen financieel aantrekkelijk maken voor particuliere woningeigenaren.

Reageer op dit artikel