nieuws

Materieeldiensten Reco en Buko samen

bouwbreed

Reco Bouwmaterieel neemt Buko Materieeldienst over. Tegelijkertijd verwerft het moederbedrijf van Buko, Scheybeeck, een belang van 50 procent in Reco.

Dat hebben de bedrijven gisteren naar buiten gebracht. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt. De krachtenbundeling levert een van de grootste materieeldiensten van Nederland op, met bijna tweehonderd werknemers.
“Door onze eigen materieeldienst onder te brengen bij Reco ontstaat, een interessante schaalvergroting”, licht Dick Burger, directeur van de Buko Groep, toe.
Directeur Rob Reigwein verwacht dat Reco door de samenwerking zijn positie in de bouw verder te kunnen versterken en uit te bouwen. “We kunnen nu nog meer bieden aan onze klanten. Bovendien krijgen Reco en de Buko Groep aansluiting bij elkaars markten.”
Volgens Reigwein en Burger is de krachtenbundeling vooral ook ingegeven door de verdergaande professionalisering van de verhuurbranche. “In de bouwsector is het leveren van ondersteunend materieel een echt specialisme geworden”, aldus Burger. “Dat komt door hoge veiligheidseisen en toenemend reken- en tekenwerk, bijvoorbeeld steigerwerk voor complexe projecten.”
Reigwein: “We zien dat het voor aannemers best een opgave is om al het bouwmaterieel zelf in huis te hebben. Je moet het kopen, opslaan, onderhouden, periodiek laten keuren en zorgen voor een voldoende bezettingsgraad. Die zorg nemen wij graag uit handen.”
Buko en Reco verhuren onder meer hallen, schaftwagens, verkeersvoorzieningen, eco-toiletten afzettingen, bekistingen, kranen, hijsgereedschap, liften, steigers en pompen.

Reageer op dit artikel