nieuws

Doek valt voor Hallencomplex in Amsterdam

bouwbreed Premium

De bouw van het uitgaanscentrum De Hallen in Amsterdam-Oud West gaat niet door. De gemeente Amsterdam wil niet meedoen aan de financiering. Daardoor is ook De Key gedwongen zich uit het project terug te trekken, bevestigt de woningstichting.

De voormalige tramremise aan de rand van de binnenstad zou vanaf volgend jaar onderdak bieden aan theaters, poppodia, opnamestudio’s, een filmhuis en horecavoorzieningen. De verbouwing kost naar schatting 50 miljoen euro. De afgelopen maanden onderzocht de gemeente of medefinanciering mogelijk zou zijn. Het oordeel is ronduit negatief. Mede gezien de huidige economische omstandigheden, past het project niet in het risicoprofiel dat wij in de afweging bij mogelijke deelnemingen hanteren, aldus wethouder Van Poelgeest van Grondzaken. Overwegingen waren de onzekerheid over de toekenning van een subsidie van het Rijk en specifieke eisen bij de financiering.
Bedoeling was dat de gemeente samen met ontwikkelaar Burgfonds en woonstichting De Key een consortium zou vormen. Door het negatieve oordeel van de gemeente valt De Key als financier af. Minister van der Laan van Wonen heeft eerder als eis gesteld dat De Key alleen mocht deelnemen, als ook de gemeente zou participeren. “Zonder de gemeente valt voor ons het doek,” zo verklaart een woordvoerder van De Key.

Reageer op dit artikel