nieuws

Waterdichte leem op ballonbekisting

bouwbreed Premium

Door een duurzaam additief toe te voegen aan leem verwacht BB-Con in staat te zijn snelle goedkope woningen te kunnen bouwen in ontwikkelingslanden

Tot nu toe gebruikt BB-Con vooral beton op zijn ballonvormige bekistingsys-teem. Dat wordt erop gespoten; na uitharden kan de opgeblazen binnenbekisting worden neergelaten en hergebruikt.Met de toepassing van leem dat waterdicht is gemaakt door het additief neemt de CO2-uitstoot enorm af en zijn beton en staal overbodig. Transportkosten zijn ook minimaal omdat leem wereldwijd ruim voorhanden is. De voorgevormde ballonbekisting is volgens het bedrijf honderd keer te gebruiken. Het bedrijf uit Vught demonstreerde de techniek met de gemodificeerde waterdichte leem vorige week op een conferentie in Delft.

Reageer op dit artikel