nieuws

Sanering veertig MOB-complexen valt goedkoper uit

bouwbreed Premium

De sanering van ongeveer veertig voormalige mobilisatiecomplexen in Noord-Brabant valt vele miljoenen goedkoper uit

De prijs van het werk is door de economische crisis aanzienlijk lager. Dat zegt projectleider Lesley Herbert van de provincie. In totaal had Noord-Brabant 15 miljoen gereserveerd voor sloop van de gebouwen om de mobilisatieterreinen in de meeste gevallen terug te kunnen geven aan de natuur. Herbert denkt dat er tot eind volgend jaar in totaal maar 12 miljoen opgaat. Dat is inclusief 2 miljoen die de provincie uittrekt voor de aankoop en renovatie van het complex in Wanroij.
Het complex is door ondertekening van de overeenkomst tussen de gemeente Landhorst en de provincie definitief gered. Vier van in totaal dertien gebouwen op het terrein in Wanroij worden volledig in ere hersteld. Ook de herbouw van een wachttoren staat gepland.

Reageer op dit artikel