nieuws

Oranjewoud voert in derde kwartaal winst en omzet op

bouwbreed

Oranjewoud heeft in het derde kwartaal van dit jaar zowel de omzet als de nettowinst weten op te voeren. Dat blijkt uit cijfers die het beursgenoteerde ingenieurs- en detacheringsbureau heeft bekendgemaakt.

De omzet over de maanden juli, augustus en september bedroeg ruim 105 miljoen euro, 8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het nettoresultaat klom met 3 procent naar 3,7 miljoen. Volgens Oranjewoud bleef de winstgroei achter als gevolg van “hogere offertekosten, prijsdruk en afvloeiingskosten, met name in de Verenigde Staten.”
Oranjewoud is wereldwijd actief op het vlak van advies en engineering, realisatie en detachering. Het bedrijf zag de verschillende markten in het derde kwartaal niet veel veranderen ten opzichte van de eerste zes maanden van het jaar. “In de diverse deelmarkten zijn licht positieve en licht negatieve bewegingen zichtbaar. Echter, er is geen sprake van scherpe trendmatige wijzigingen”, aldus topman Gerard Sanderink in een toelichting.
Hij verwacht in komende kwartalen “vergelijkbare prestaties” als in de eerste drie kwartalen van dit jaar. Over de eerste negen maanden stegen de opbrengsten met 7 procent naar krap 290 miljoen. De winst nam met 14 procent toe tot 8,9 miljoen.

Strategie

Oranjewoud nam in oktober het Franse advies- en ingenieursbureau Antea over. Daarmee voegt het concern vierhonderd werknemers en 50 miljoen euro aan omzet toe. Volgens Sanderink past de overname in de strategie van Oranjewoud om “de dienstverlening voor internationaal opererende bedrijven op het gebied van milieu verder uit te bouwen”. Antea voert behalve in Frankrijk projecten uit in de Franse overzeese gebieden en in Noord-Afrika. Het bedrijf bedient zowel private als publieke opdrachtgevers.

Reageer op dit artikel