nieuws

Nacap ontvangt order van 235 miljoen uit Saudi-Arabië

bouwbreed Premium

Nacap-dochter Nacap-Sudrohrbau gaat voor 235 miljoen euro een ruim 500 kilometer lange transportpijpleiding bouwen in Saudi-Arabië. Dat heeft de pijpleidingbouwer gisteren bekendgemaakt.

Het bedrijf is behalve voor de bouw ook verantwoordelijk voor het ontwerp, de levering van de materialen en de inbedrijfstelling van de pijpleiding. Het werk omvat verder de realisatie van drie pompstations, meetsystemen en substations en het onderhoud aan de leiding.
De order is afkomstig van oliemaatschappij Saudi Aramco. De pijpleiding zal de Ras Tanura Raffinaderij aan de oostkust van Saudi-Arabië verbinden met het centraal gelegen Riyad en zal gebruikt worden voor transport van diesel en kerosine. Nacap verwacht het werk eind 2011 op te leveren. “We zijn er trots op dat we voor dit project preferred partner zijn van Saudi Aramco”, laat topman Victor Aquina van Nacap weten. “Dit is een belangrijke stap in onze expansie in het Midden-Oosten en het bevestigt onze capaciteiten als epc-aannemer (engineering, procurement en construction, red). Wij zijn met Saudi Aramco vastbesloten om er een succes van te maken.”

Reageer op dit artikel