nieuws

Aluminium gevel flat Zeist wint internationale prijs

bouwbreed Premium

“Een warme jas

” Zo noemt de jury van de European Aluminium in Renovation Award 2009 de nieuwe gevelafwerking voor een flatgebouw aan de Laan van Vollenhove in Zeist. De flat valt onder het bestand van de Stichting Gereformeerde Bouwcorporatie voor Bejaarden (SGBB) uit Hoofddorp.
De jury onderscheidde dit renovatieproject in de categorie ‘energie-efficiëntie in woongebouwen’. De nieuwe afwerking bestaat uit glas en voorgefabriceerde aluminium elementen. Kremers Aluminium uit Tilburg maakte de elementen naar een ontwerp van Frowijn de Roos Architecten uit Zeist. De elementengevel is bevestigd aan de balkons. De balkons zijn in de vorm van loggia’s bij de woonkamer getrokken. Met de nieuwe constructie zijn ook alle koudebruggen verdwenen. Eenmaal gereed moet de nieuwe gevel de flat een ‘monolithische’ aanblik geven. De langsgevels zijn nagenoeg gereed. In februari begint het werk aan de kopgevels. De oplevering staat voor juni 2010 op de lijst.

Reageer op dit artikel