nieuws

Universiteit van Kopenhagen krijgt eerste Co2-neutrale kantoorgebouw

bouwbreed Premium

De universiteit van Kopenhagen (KU) kan bogen op het eerste Co2-neutrale openbare gebouw in Denemarken

Het Green Light House, met 950 vierkante meter gebruiksoppervlakte, is gerealiseerd in samenwerking met het ministerie van wetenschappen en partners uit het bouwbedrijfsleven.
Doel is om opdrachtgevers en de sector attent te maken op de mogelijkheden die op de markt zijn voor klimaatvriendelijke en duurzame bouw. Bij de klimaattopconferentie Cop15 van de VN in december dit jaar wordt het een paradepaardje, zo hopen de initiatiefnemers.
Green Light House is gebouwd als een actiefhuis; het produceert zijn eigen energie en warmte, het overschot is voor de markt. Volgens de partners gebeurt dat via de tot dusver unieke combinatie van zonne-energie, warmtepompen en stadsverwarming. Het energieverbruik is naar schatting 75 procent lager.

Reageer op dit artikel