nieuws

Tweede tramlijn voor Groningen

bouwbreed

De gemeente Groningen heeft het plan voor de tweede tramlijn van de Regio Groningen-Assen gepresenteerd

Tramlijn 2 moet in 2015 gaan rijden tussen hoofdstation Groningen, het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en sport- en recreatiegebied Kardinge.
De aanleg van de tramlijn kost zo’n 132 miljoen euro. Het plan voor de tweede tramlijn staat in het Schetsboek Lijn 2, met daarin de mogelijke tracévarianten voor Lijn 2. Vast staat dat lijn 2 langs het UMCG gaat rijden, met het hoofdstation en Kardinge als begin- en eindpunten. In juni dit jaar is het tracé voor de eerste tramlijn in Groningen vastgesteld. Die moet in 2014 gaan rijden tussen het hoofdstation, de binnenstad en Zernike, het centrum voor hoger onderwijs.

Reageer op dit artikel