nieuws

Overijssel kijkt naar extra stations

bouwbreed Premium

Het Overijsselse provinciebestuur laat onderzoek uitvoeren naar de mogelijke realisatie van extra treinstations in Deventer en Zwolle

Het besluit komt voort uit de uitkomst van een quick scan naar eventuele knelpunten en verbeteringen van het spoorwegennet in Overijssel. Naar aanleiding van deze verkenning heeft het provinciebestuur besloten om een planstudie uit te voeren voor een nieuw treinstation in Staphorst. Of er ook extra stations kunnen komen in Zwolle-Zuid, Deventer-Noord en Deventer-Zuid, moet eerst nader worden onderzocht.
Overijssel wil met de voorgestelde verbeteringen de economische centra in de provincie beter bereikbaar maken. Ook zou geïnvesteerd moeten worden in het vergroten van de capaciteit van het spoornet, door verdubbeling van het spoor op sommige trajecten. Hoewel het Rijk verantwoordelijk is voor de infrastructuur, wil de provincie meer zeggenschap over verbeteringen aan het spoor.

Reageer op dit artikel