nieuws

Minder regels bij werk aan wegen Amsterdam

bouwbreed Premium

De gemeente Amsterdam maakt het aannemers makkelijker

Vergunningen voor de inrichting van werkterreinen, het opbreken van straten, het aanleggen van leidingen en het verzorgen van tijdelijke verkeersmaatregelen kunnen voortaan in één keer worden geregeld. Ook hoeft de aanvrager niet meer langs allerlei loketten. Alles kan met een digitaal formulier worden aangevraagd. Bovendien heeft de gemeente de regels geüniformeerd. “In het verleden kwam het veelvuldig voor dat kabel- en leidingbedrijven met verschillen tussen de stadsdelen werden geconfronteerd. Voortaan hanteren de stadsdelen dezelfde regels. Daardoor ontstaat veel meer duidelijkheid bij werk aan de weg”, aldus een woordvoerder van bureau Stadsregie.

Reageer op dit artikel