nieuws

RAU ontwerpt raadhuis gemeente Lochem

bouwbreed Premium

Architectenbureau RAU uit Amsterdam gaat het nieuwe gemeentehuis van Lochem ontwerpen

Voor het eind van het jaar zal RAU het Voorlopig Ontwerp aan de gemeenteraad voorleggen. In de zomer van 2010 begint de uitvoeringsfase. Het is de bedoeling dat eind volgend jaar de bouw begint. Begin 2012 wordt het nieuwe gemeentehuis in gebruikgenomen. De gemeente Lochem trekt 25 miljoen euro uit voor haar nieuwe behuizing.
Het ontwerp bestaat uit twee bakstenen vleugels, die worden verbonden door de raadszaal. Een opvallend element is een beweegbare toneeltoren, die omhoog gaat bij voorstellingen in de schouwburg. Onder het gebouw komt een parkeergarage. De publieke voorzieningen liggen op de begane grond en de eerste verdieping. De entree wordt bereikbaar via een lange brug.
Na Europese aanbesteding werden vijf bureaus geselecteerd voor de eindronde. Het ontwerp van RAU was favoriet bij zowel de selectiecommissie als bij 120 inwoners van Lochem, die konden stemmen als ze alle presentaties hadden bijgewoond. Het gemeentehuis van de combinatie Maas Architecten-Kristinsson eindigde als tweede. Soeters van Eldonk architecten is derde geworden.

Reageer op dit artikel