nieuws

Oranjewoud wil Franse branchegenoot inlijven

bouwbreed

Advies- en ingenieursbureau Oranjewoud wil de Franse branchegenoot Antea SA overnemen

Dat heeft de onderneming bekendgemaakt.
Oranjewoud heeft inmiddels al een bod uitgebracht op Antea. Wat zij bereid is te betalen voor de aandelen van het Franse bedrijf, is door de onderneming niet naar buiten gebracht.
Oranjewoud liet wel weten dat het bod “voor de aandeelhouders van Antea voldoende aanleiding geeft om onderhandelingen te starten over een volledige overname”.
Antea telt ongeveer vierhonderd medewerkers en is gespecialiseerd in milieu, water, infrastructuur, bodemsanering, veiligheid en afvalmanagement. Het bedrijf behoort in Frankrijk tot een van de marktleiders.
Naar eigen zeggen past de overname in de bedrijfsstrategie van Oranjewoud om de dienstverlening voor internationale klanten verder te ontwikkelen, en de positie van de onderneming in de Franse en de wereldmarkt te versterken.
Oranjewoud bezit in Frankrijk al het bedrijf Sorange. Dat is gespecialiseerd in bodem- en grondwatersaneringen en milieuvraagstukken. Sorange doet daarnaast ook de opmaak van erosiebestrijdingsplannen en watergerelateerde studies. Dochterbedrijf HMVT Bodemsaneringen is eveneens actief in Frankrijk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels