nieuws

Medisch Centrum Alkmaar overweegt nieuwbouw

bouwbreed

Het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) overweegt de bouw van een heel nieuw ziekenhuiscomplex

Mogelijk verhuist het ziekenhuis naar een andere locatie, zo heeft een woordvoerder bevestigd. De beslissing over verhuizing valt nog dit jaar.
Het MCA werkt al enige jaren aan geleidelijke vernieuwing en grondige renovatie van het bestaande gebouwencomplex in het centrum van Alkmaar. Zo wordt op dit moment gebouwd aan een nieuwe polikliniek voor cardiologie en longziekten. Ook is een plan in de maak voor de bouw van een nieuw behandelcentrum voor planbare zorg. Voor 2011 was ingrijpende renovatie voorzien van alle operatiekamers.
Interim-manager Frits van den Broek acht deze renovatie onvoldoende. Om op de lange termijn ziekenhuiszorg van voldoende kwaliteit te kunnen waarborgen, is volgens hem nieuwbouw voor de operatiekamers onontkoombaar.
Daarbij is aansluitend nieuwbouw nodig voor de afdeling intensive care en de afdeling spoedeisende hulp.
Het ziekenhuis bekijkt nu twee opties. Nieuwbouw binnen het huidige complex. Of verhuizing van het totale ziekenhuis naar een andere plek. De nieuwbouw moet binnen vijf tot zeven jaar gestalte krijgen.

Reageer op dit artikel