nieuws

Heijen kan beginnenmet overslagcentrum

bouwbreed

Eind 2011 beginnen de werkzaamheden om van de haven van het Limburgse Heijen een regionaal overslagcentrum (ROC) te maken

Dat heeft de gemeente Gennep bekendgemaakt. De drie partijen die samen ROC Haven Gennep vormen, Teunesen Zand en Grint, Emons Recycling Logistics en AVG Holding Heijen, konden het lang niet eens worden over de ontsluiting van de uitgebreide haven. De bedrijven waren niet bereid daarvoor grond in te leveren. Na bemiddeling van de burgemeester wisten ze kort voor de sluiting van de aanvraagtermijn voor rijkssubsidie tot overeenstemming te komen. De uitbreiding van de haven naar meer dan 1000 meter kade kost ongeveer 6 miljoen euro. Daarvan betaalt het ministerie van Verkeer en Waterstaat de helft. De andere helft wordt betaald door de provincie Limburg en de gemeente Gennep.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels