nieuws

Utrecht volgt uitspraak rechter over bieb

bouwbreed

Het Utrechtse stadsbestuur gaat de uitspraak van het gerechtshof over de architectenselectie voor de Bibliotheek ++ volgen. Dat betekent dat de oorspronkelijke jury van de architectenselectie opnieuw bij elkaar komt en dat zij de beoordelingen van de visies van de architectenbureaus in cijfers gaan uitdrukken.

De kwestie over welk bureau de nieuwe bibliotheek in het Utrechtse stationsgebied mag gaan ontwerpen, speelt al sinds juli vorig jaar. Toen gaf de gemeente de opdracht aan het Rotterdamse architectenbureau Rapp + Rapp. Dat besluit werd echter teruggedraaid toen bleek dat er bij de aanbestedingsprocedure een rekenfout was gemaakt. De opdracht werd vervolgens aan concurrent VMX gegeven. Daarover was Rapp + Rapp niet te spreken. De zaak eindigde voor de rechter die uiteindelijk begin deze maand besloot dat de hele selectieprocedure met de oorspronkelijke jury opnieuw moet worden uitgevoerd.
Alle juryleden hebben inmiddels aangegeven dat zij beschikbaar zijn om de uitspraak van de rechter uit te voeren. Het stadsbestuur besluit naar verwachting begin november over de definitieve gunning.

Reageer op dit artikel